Little People Big Dreams

LITTLE PEOPLE, BIG DREAMS

Spoznajte življenja izjemnih. Umetnikov, znanstvenikov, pisateljev, izumiteljev, modnih ikon, glasbenikov, aktivistov, borcev za pravice tistih, ki so bili skozi zgodovino preslišani. Nešteto najrazličnejših zgodb, ki jim je na začetku skupno vedno isto. Neobremenjene in iskrene otroške sanje po nečem več. Knjižna zbirka za otroke »Little People, Big Dreams«, prodana v več kot 2,2 milijona izvodih, navdušuje in se širi naprej. Izberite svoje junake in dovolite sanjam prosto pot!

Filtri
Zaključeno
 • Aktivni filtri
 • Filter by Category
 • Filtriraj glede na barvo
 • Filtriraj glede na ceno

  Min Price:

  Max Price:

 • 14,35

  Ste vedeli, da je Prince Rogers Nelson prvo avtorsko delo ustvaril že pri rosnih sedmih letih. Skoraj na skrivaj, saj ni smel sesti za očetov piano. Glasba mu je bila položena že v zibelko, saj je bil sin pianista in jazz pevke. Njegova ljubezen do glasbe ga je izstrelila med največje umetnike vseh časov. Ni naključje, da je naslovnica te knjige škrlatne barve – po njegovem najbolj prepoznavnem komadu »Purple Rain«.

  Dodaj v košarico
 • 14,35

  Majhen čudež z imenom Stevie je na svet privekal šest tednov prezgodaj. Zaradi zapletov ob rojstvu, majhen deček ni nikoli spregledal lepot sveta. Jih je pa vsekakor občutil in doživel na svoj način. Že kot majhen je bobnal po kuhinjskih loncih. Ko je na ulici slišal ritme glasbe, se je brez zadržkov pridružil. Na svetu skorajda ni človeka, ki bi spregledal njegov talent.

  Dodaj v košarico
 • 14,35

  Prvič je za klavir sedel pri svoji babici. Elton John, čudežni deček za klavirjem, se je inštrumenta naučil povsem sam. Slišano melodijo je znal zaigrati brez vsakega notnega črtovja. Kaj kmalu je rosno mlad prestopil vrata Kraljeve akademije. Čudovita besedila, spretni prsti in svetleča obleka so njegovi zaščitni znaki. Danes ga uvrščamo med glasbene virtuoze vseh časov.

  Dodaj v košarico
 • Razprodano Ni na zalogi
  14,35

  Majhna punčka Greta je pri pouku prvič spoznala veliko pošast z imenom globalno segrevanje. Ni mogla razumeti, zakaj vsi o tej pošasti le govorimo, nihče pa ne ukrepa. Podala se je v boj. Sprva sama pred švedski parlament, kjer je ustanovila Stavko za podnebje. Kmalu so se ji pridružili številni mladi, kar je pretreslo odrasle in predvsem politike. Greta nas skuša predramiti iz naših varnih naslonjačev, s ključnim sporočilom: »Nihče ni premajhen, da bi lahko kaj spremenil«. In ne bo odnehala.

  Beri dalje
 • Razprodano Ni na zalogi
  14,35

  Približajte svojim malčkom lepotico in spogledljivko iz plakatov vseh kinodvoran po vsem svetu. Audrey Hepburn, filmska ikona šestdesetih let, se je rodila na Nizozemskem. Po mučni izkušnji Druge svetovne vojne je izbrala London in učenje baleta. Baletni copati so jo ponesli vse do Hollywooda, kjer je postala zvezda in ikona filmskih platen. Kamera teče, ton teče in zvezda filma bo skočila iz vaše nove slikanice.

  Beri dalje
 • 14,35

  Že v otroštvu se je David Bowie navduševal nad glasbo in saksofonom. Kasneje je znal prijeti za skoraj vsak inštrument. Njegova popularnost pa je rastla. Multitalent. Pop in rock zvezda. Ikona številnih pričesk in ekstravagantnih kostumov. Bowie je ikona!

  Dodaj v košarico
 • 14,35

  Deček iz Liverpoola, ki je sanjal o miru. Ko je John Lennon ustanovil šolsko glasbeno skupino, se mu sanjalo ni, da bo z njo spremenil svet. Fantje dolgih las in hlačnic na zvon so s svojimi hiti prevetrili svetovno glasbeno industrijo. Danes se ga spominjamo ne le kot glasbenika največjega kova, ampak tudi kot borca za mir. Skozi okrogle naočnike je svet videti lepši!

  Dodaj v košarico
 • 14,35

  Fridi Kahlo je tragična prometna nesreča za vedno spremenila življenje. Prikovana na bolniško posteljo, je začela slikati. Njeni avtoportreti so unikatni, saj hkrati prikazujejo njeno bolečino in žalost, obenem pa navdihujejo strast do življenja in preživetveni nagon. Zato ni naključje, da so jo uvrstili med najbolj znane umetnike dvajsetega stoletja.

  Dodaj v košarico
 • 14,35

  Vsaka velika zgodba najprej nastane v glavi, potem v garaži. Šele nato preide v nekaj velikega. V garaži mirne soseske sončne Silicijeve doline se je Steve Jobs s prijateljem Stephenom Wozniakom navduševal nad računalniki. Na podlagi številnih lastnih izumov je nastalo uspešno, svetovno znano podjetje. Njegove zamisli so spremenile načine, kako ljudje dojemamo in uporabljamo tehnologijo in posledično cel svet.

  Dodaj v košarico
 • 14,35

  Aretha Franklin se je rodila v Tennesseeju v Ameriki. Kot majhna deklica se je pridružila cerkvenemu zboru, ki ga je vodil njen oče. Cerkveni oder je bil začetek njene slavne kariere, saj je stala na številnih odrih po Ameriki in svetu. Kasneje je postala najbolje prodajana »Rhythm & Blues« pevka vseh časov in prva ženska, ki je zapisana v Rock&Roll Hall of Fame.

  Dodaj v košarico
 • 14,35

  Kot majhnemu fantku so mu ukradli kolo. Želel se je soočiti z nepridipravom, a policist ga je v vsej tej jezi ustavil in mu svetoval: »Najprej se raje nauči boksati!« V boksarskem ringu se je znojil tako dolgo, dokler ni osvojil popolnega krošeja. Je živ dokaz, da je v boksu in življenju najpomembnejša glava. Njegova razmišljanja o rasizmu in vietnamski vojni so dala misliti mnogim.

  Dodaj v košarico
 • Ni na zalogi
  14,35

  Kjer je volja, je moč. Tako se je deček Pelé iz revne soseske v Braziliji lotil svoje nogometne kariere. Žogo je naredil iz nogavice in vanjo zatlačil stare krpe. Verjel je, da bo nekoč svojo državo pripeljal do zmage na svetovnem prvenstvu v nogometu. Res je bilo tako. Pod njegovo tartirko je Brazilija pokal dvignila kar trikrat. Danes velja za nogometaša vseh časov, ki je zaslovel tudi izven igrišča.

  Beri dalje
 • 14,35

  Sprva so ji bile dovoljene samo sanje. Sanje o šolanju, obiskovanju fakultete in izobraževanju. Ženskam takrat šolanje še ni bilo dovoljeno. Slednje jo je tako motiviralo, da je njen znanstveni prispevek spremenil svet. Njena odkritja kemijskih elementov radija in polonija so odločilno vplivala na boj proti raku. Trud je bil poplačan z Nobelovo nagrado za fiziko.

  Dodaj v košarico
 • 14,35

  Deklica Anne Frank se je rodila v Nemčiji, ljubeči materi in očetu. Mirno otroštvo je prekinila druga svetovna vojna, ko se je bila družina primorana skriti v prizidek hiše v Amsterdamu. Tam so preživeli več kot dve leti. Anne je s seboj vzela prazen zvezek in vanj zapisovala svoje misli in občutja. Strah in zločini vojne ji niso vzeli upanja v dobro ljudi in mir na svetu. Dočakala je svetlejše čase.

  Dodaj v košarico
 • 14,35

  Majhna Agata je ob večerih prebirala knjige. Vsakič, ko je prišla do zadnje strani, so jo popadle misli o drugačnem koncu knjige. Konce knjig je preobračala tako dolgo, dokler ni sklenila, da pride do konca tudi sama. In je napisala prvo, drugo, tretjo… vedno z razburljivim koncem. In na nitki držala milijone bralcev vse do zadnje samcate strani.

  Dodaj v košarico
 • 14,35

  V rani mladosti je Amelia opazovala ptice. Kot one, je tudi sama iztegovala krila in sanjala, da leti. Dokler zares ni poletela z letalom. Kot odrasla je postavila svetovni rekord v letenju do višine več kot 4.000 metrov. Preletela je Atlantik in Tihi ocean ter se sčasoma lotila najnevarnejše misije vseh časov: preleteti pot okoli sveta.

  Dodaj v košarico
 • Razprodano Ni na zalogi
  14,35

  Po smrti svoje matere je deklica Coco pristala v sirotišnici, kjer se je naučila vseh spretnosti s šivanko. Preizkusila se je tudi kot kabaretna pevka, šivilja, izdelovalka klobukov in sčasoma postala najbolj znana modna oblikovalka na svetu. Ženske smo ji lahko hvaležne, saj nas je odrešila tesnih neudobnih korzetov in svetu ponudila udobne hlačne kostime.

  Beri dalje
 • 14,35

  Fantič David je odrastel na univerzitetnem kampusu, kjer je poučeval njegov oče. Kaj hitro je peskovnik zamenjal za knjige. Neskončne police znanstvenih in naravoslovnih knjig. Rad je zbiral živali in si ustvaril mini živalski muzej. Ko je končno lahko uradno prestopil vrata univerze in pričel s študijem, je izbral naravoslovje in zoologijo. A knjige mu niso bile več dovolj. Želel je biti v stiku z živalmi in jih preučevati. Postal je ustvarjalec televizijskih dokumentarcev in pripovedovalec neraziskanih zgodb čarobnega živalskega sveta.

  Dodaj v košarico
 • 14,35

  Majhna punčka Astrid je odraščala na kmetiji na podeželju Švedske. Njeno otroštvo je bilo srečno. Tako srečno, da sploh ni želela nikoli odrasti. Pri štirih letih so ji prebrali prvo knjigo. Njeno otroško sobo so v hipu napolnili pravljični junaki, čarovnice in dobre vile. Takrat je Astrid sklenila, da se želi naučiti brati. In ko je začela, se ni mogla ustaviti. Dan za dnem je praznila knjižne police. Ko je le teh zmanjkalo, je sama poprijela za pero in spisala eno lepših! In Pika!

  Dodaj v košarico
 • Ni na zalogi
  14,35

  Dečku Martinu je bilo že v zibeljko položeno, da bo duhovnik. Njegov oče in stric sta bila duhovnika. Tudi dedek je bil duhovnik. A usoda je želela drugače. Nekega dne je prijatelj povabil Martina domov, da bi se skupaj igrala. A prijateljeva mati ga ni spustila v hišo, saj je bil temnopolt. Tistega dne je spoznal, da se na svetu dogaja velika krivica. Verjel je, da ne sme molčati, še posebej ne za stvari, ki so v svojem bistvu zgrešene. Prijel je za najbolj učinkovito orožje – besede, ter se z njimi bojeval proti krivicam tega sveta.

  Beri dalje
 • Ni na zalogi
  14,35

  Za volan je prijel kot štiri leten deček. Majhnega go-karta mu je podaril oče. Vse od tega trenutka je vedel, da bo enkrat dvignil pokal prvenstva in postal najboljši športni dirkač vseh časov. Blestel je med ovinki, pri pravicah šibkejših pa ni poznal ovinkarjenja. Zavzemal se je za izobraževanje najrevnejših v rodni Braziliji in glasno povzdignil glas v imenu najšibkejših.

  Beri dalje